Atenția se definește ca funcție sau mecanism de orientare, focalizare și fixare a conștiinței asupra unui obiect, sarcini, întrebări, probleme,si altele.

Atenția face parte din categoria fenomenelor psihice care susțin energetic activitatea. Ea este o funcție prin care se modulează tonusul nervos, necesar pentru desfășurarea celorlalte procese și structuri psihice. Prezența ei asigură o bună receptare senzorială și perceptivă a stimulilor, înțelegerea mai profundă a ideilor, o memorare mai trainică și mai fidelă, selectarea și exersarea mai adecvată a priceperilor și deprinderilor.

Exerciții fotbal

Atenția copiilor în procesul de antrenament se poate îmbunătății astfel:

  1. Încurajează mereu copilul pe parcursul antrenamentului, realizează sarcini de antrenament specifice jocului care să îl determine să gândească să ia decizia singur.
  2. Stabilește regulile antrenamentului înainte ca acesta să înceapă.
  3. Evitați cozile lungi la fiecare exercițiu (acest lucru se întâmplă de obicei la exercițiile pentru șutul la poartă), organizează activitate în grupuri mai mici care să lucreze simultan.
  4. Numiții pe cei din spate să înceapă ei o sarcină de antrenament, astfel încât să nu se deconecteze de la antrenament.
  5. De preferință folosiții premii în loc de pedepse.
  6. Realizează mereu contexte de antrenament noi specifice jocului de fotbal.
  7. Cu cât provocarea este mai mare cu atât gradul de atenție este mai mare.

În concluzie nu plictisiți copii cu antrenamente care nu au nici o legătură cu fotbalul și esența lui.