Antrenamentele de individualizare oferă oportunitatea de a oferi unui individ o experiență în care acesta se află în centrul sesunii iar toată sesiunea se concentrează exclusiv pe dezvoltarea individului respectiv.

Poți să construiești o relație cu acea persoană, deoarece ea știe că te concentrezi exclusiv asupra ei și o ajuți să se dezvolte.

De asemenea, vă oferă o oportunitate excelentă de a cunoaște acel jucător și în afara terenului prin conversații informale despre alte domenii care ar putea să nu aibă legătură exclusiv cu fotbalul. 

Mai jos am subliniat 5 sfaturi ale antrenamentului de individualizare și ce puteți lua în considerare atunci când lucrați cu jucătorii dvs.:

1.Înțelegerea și evaluarea jucătorului.

Sesiunea inițială de antrenament sau primele câteva sesiuni cu orice jucător vă vor oferi o oportunitate de a înțelege mai bine cine este el ca persoană, dar și ca jucător.

Vorbind cu jucătorul despre ceea ce își dorește de la aceste sesiuni și care sunt obiectivele lui, veți putea adapta totul pentru a satisface nevoile sale.

Pe măsură ce începeți sesiunile de antrenament cu jucătorul, veți începe să înțelegeți la ce este mai bun și, de asemenea, la ce trebuie să îmbunătățească.

2. O abordare personalizată

Odată ce ați înțeles mai bine ceea ce jucătorul dorește să obțină, dar și din evaluările dvs. despre cum simțiți că îl puteți sprijini în dezvoltarea ca jucător, acum este timpul să începeți să vă gândiți la modul în care vă veți adapta sesiunile pentru el.

Pentru a face acest lucru, iată câteva aspecte pe care doriți să le aveți în vedere:

  • Câți ani are jucătorul?
  • Care este experiența lor fotbalistică?
  • Au un post pe care evoluează?
  • Care este obiectivul lor?
  • La ce sunt cei mai buni?
  • Ce trebuie să îmbunătățească?

Este esențial să nu vă concentrați doar pe colțul tehnic în aceste sesiuni.  Evaluați jucătorul în cele patru colțuri și începeți să vă uitați la ceea ce are nevoie din punct de vedere fizic, social, psihologic și tehnic/tactic.

Personalizarea acestor sesiuni luând în considerare cele patru colțuri este o modalitate excelentă de a vă ajuta să proiectați sesiuni care să ajute în mai multe aspecte, mai degrabă decât într-un singur domeniu.

3.Construirea unei conexiuni 

Evaluând jucătorul și, de asemenea, vorbind cu el despre ceea ce simte că dorește să îmbunătățească, vei începe să poți construi o conexiune nu numai cu munca pe care o faci, ci și între tine și jucător. de asemenea.

Această conexiune vă va ajuta să întindeți și să provocați jucătorul, deoarece știe că munca pe care o oferiți pentru el este exclusiv în beneficiul lui. 

Pe parcursul sesiunilor, continuați să faceți referire la motivul pentru care sesiunea este relevantă pentru el, dar încercați să primiți și feedbackul jucătorului.

4.Verificați și provocați 

Verificarea înțelegerii sesiunilor de antrenament individualizate de către jucător se poate face prin prezentarea lor, dar și prin explicarea lor.

Pe măsură ce progresezi în sesiunile tale, este important ca tu, ca antrenor, să evaluezi continuu dacă îndeplinești nevoile acelui jucător, dar și dacă acestea se îmbunătățesc. 

Un exemplu poate fi folosirea piciorului neîndemânatic. Dacă începi să vezi progrese la acest aspect în sesiunile tale, folosește întărirea pozitivă pentru a evidenția progresul genial pe care l-a făcut și apoi întreabă-l dacă a folosit piciorul mai slab în meciuri sau în antrenamentele cu echipa etc.

Modul în care un jucător pare să se dezvolte în sesiunile tale poate fi diferit când se află în alte medii, așa că dacă reușești să vezi progresul cu tine însuți într-o anumită zonă, asigură-te că îl verifici în mod continuu și îl provoci să introducă acest lucru în jocul lui și când se află în alte medii.

Cum vi se pare articolul?

De ce ar mai trebui să țină cont antrenorii care fac antrenamente de individualizare?

Din câți jucători sunt formate grupele dumneavoastră atunci când oferiți acest gen de antrenamente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *