Despre importanța atacantului central într-o echipă de fotbal nu cred că mai trebuie să discutăm, așa că în prezentul articol o să punctăm câteva aspecte importante pe care acesta trebuie să le îndepilnească.

Ca şi poziţie în teren, acesta ar trebui să rămână întotdeauna în partea superioară a terenului, la nivelul fundaşilor centrali din echipa adversă, asigurând profunzimea atacului ca vârf de lance.

Obiectivele atacantului central sunt:
1. Crearea de spațiu.
2. Demarcarea acestuia în profunzime.
3. Să se deplaseze constant, încercând să își piardă marcatorii.
4. Atacarea spațiului liber din spatele liniei defensive.

Raza de mișcare a atacantului central trebuie să includă atât lățimea, cât și adâncimea, pe verticală (în față) pentru a se deplasa direct spre poartă și orizontal pentru a primi mingea în spatele celor doi mijlocași defensivi ai adversarului dacă acesta joacă într-o formație 4-2-3-1 sau în spatele unui singur mijlocaș defensiv dacă adversarul joacă cu o formație 4-1-4-1.

Demarcarea în afara ariei vizuale a fundaşului care face marcaj.

Această mișcare pe care atacantul central ar trebui să o execute înainte de a primi mingea este aceea de a căuta să primească mingea într-o zonă în care marcatorul său nu-l poate vedea pe el și mingea simultan.

Atacantul ar trebui să se deplaseze în spatele adversarului său. Este o abilitate tehnico-tactică foarte utilă, deoarece eliberează atacantul de marcatorul său.

Alte roluri pe care ar trebui să le îndeplinească un atacant central? Poți răspunde în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *