În primul rând, pentru a înțelege cum veți aborda antrenarea acestor grupe de vârstă, este important să înțelegeți cum se dezvoltă copiii în aceste grupe de vârstă. Iată câteva dintre principalele domenii pe care trebuie să le luați în considerare:

Emoțiile și comportamentul

În timpul acestor grupe de vârstă copiii vor începe să devină mai expresivi în ceea ce privește emoțiile lor, pe măsură ce încep să fie capabili să verbalizeze cum se simt. Ca rezultat, poate exista un sentiment din ce în ce mai mare de independență pe măsură ce devine mai clar ce le place copiilor și ce vor să facă.

Inițial, controlul emoțiilor poate fi dificil, dar pe măsură ce îmbătrânesc acest lucru devine mult mai ușor. La rândul lor, copiii vor începe să fie mai empatici cu ceilalți și vor începe să înțeleagă modul în care alegerile lor pot avea impact asupra sentimentelor altor copii.

Învățarea și jocul 

Copiii vor începe să înțeleagă conceptele de bază ale jocului și vor explora noi moduri de a juca. La aceste grupe de vârstă, copiii își vor arăta creativitatea (dacă vor fi lasați să își arate creativitate).

Copiii în această perioadă se vor angaja în învățare, vor fi foarte nerăbdători, ideal ar fi să li se dea sarcini scurte de lucru.

Dezvoltarea fizică

Copiii vor începe să-și dezvolte abilitățile motorii și capacitatea de a se mișca în moduri diferite. Aceasta este o etapă de dezvoltare în care copiii vor începe să exploreze cum să-și folosească corpul pentru a se mișca, precum și să înceapă să piardă controlul asupra modului în care să-și miște corpul. 

Joaca 

Când lucrați cu copiii din mediul dvs., este important să înțelegeți tipurile de joacă în care copiii se vor implica cu adevărat și de care vor beneficia. La aceste vârste, sentimentul tot mai mare de independență, precum și capacitatea de a controla emoțiile și de a fi empatic cu ceilalți, precum și de a le mișca corpul în moduri diferite înseamnă că poți fi cu adevărat creativ ca antrenor pentru a-i determina să se implice și să învețe prin joc.

Sfaturi cheie pentru antrenarea copiilor de 4-6 ani

  • Creați jocuri și sarcini distractive, simple și captivante pe care copiii să le exploreze;
  • Permite copiilor să se joace independent, precum și să lucreze în colaborare cu ceilalți;
  • Oferiți o gamă întreagă de echipamente și obiecte diferite pentru ca aceștia să exploreze modul de utilizare, adică diferite tipuri de mingi, conuri, obstacole, scări etc.;
  • Modifică terenul de joacă (folosiți curse cu obstacole și fiți dispuși să permiteți copiilor să se joace liber);
  • Dezvoltarea indivizilor la aceste grupe de vârstă și modul în care se comportă poate varia foarte mult, așa că fiți capabil să vă adaptați și să răspundeți fiecărui individ;
  •  Recreează jocuri și sarcini în care copiii pot fi cineva/ceva diferit;
  • Fii creativ și distrează-te cu ei !

Am putea adăuga și alte sfaturi pentru această caregorie de vârstă?

Răspunsuri prin comentariu. Mulțumim !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *