Copiii de la aceste grupe de vârstă arată o adevărată inocență față de învățare și joacă, adesea ajungând la sesiuni cu ochii mari și plini de emoție.

Rolul oricărui antrenor care antrenează această categorie de vârstă este să se asigure că jucătorii părăsesc aceste grupe de vârstă „încă îndrăgostiți de joc”.

Succesul oricărui antrenor din această categorie de vârstă este să se asigure că, copiii își continuă dragostea pentru fotbal.

Antrenorii din aceste grupe de vârstă joacă un rol important în dezvoltarea copiilor; acționând ca un „model” puteți avea o influență semnificativă asupra copiilor. 

Antrenorii cu mare experiență în domeniu recunosc că aceste grupe de vârstă sunt cele mai importante. 

Avem responsabilitatea de a oferi copiilor cel mai bun nivel de instruire, oferind un mediu distractiv, sigur și de învățare pentru ca ei să joace fotbal cu prietenii lor.

Copii – Nu fotbaliști !!!

Când lucrăm cu jucători din aceste grupe de vârstă nu trebuie să pierdem din vedere că lucrăm cu copii nu cu fotbaliști.

Prin urmare, pentru a fi un antrenor grozav care lucrează la aceste grupe de vârstă, trebuie să petreci timp să aprofundezi modul în care copiii învață, se dezvoltă și ce au cel mai mult nevoie la aceste grupe de vârstă. 

În ochii unui copil, orice este posibil și imaginația lor este nesfârșită, iar antrenorii de la această categorie de vârstă nu ar trebui să le blocheze creativitatea.

Care este obiectivul ?

Atunci când decideți cum veți aborda antrenamentul, este recomandat să înțelegeți care sunt obiectivele atunci când lucrați cu aceste grupe de vârstă.

  • Ce încerci să obții?
  • Ce este cel mai important pentru copii?
  • Care sunt cele mai importante lucruri pe care copiii le pot scoate din sesiunile tale de antrenament?
  • Cum vrei să fii amintit ca antrenor?

Aceste patru întrebări pot oferi un cadru excelent pentru orice antrenor atunci când decide cum va aborda lucrul cu copiii din aceste grupe de vârstă.

În primul rând, ceea ce încerci să obții poate varia de la un cadru la altul, totuși, aș provoca orice antrenor care lucrează în aceste grupe de vârstă, indiferent de nivelul la care lucrează, să se concentreze cu adevărat pe ceea ce contează cel mai mult. 

Desigur, este posibil ca tu, ca antrenor, să vrei să ajuți copiii să devină excelenți din punct de vedere tehnic sau fluidi, de exemplu; dar, de fapt, ceea ce ar trebui să urmăriți să obțineți ar trebui să se bazeze pe viziunea copiilor despre învățare, joc și participare la fotbal.

A doua întrebare, ce este cel mai important pentru copiii la aceste grupe de vârstă, este ceva ce le-aș da. Ce este important pentru ei?

O mai bună înțelegere a ceea ce este cel mai important pentru copiii la aceste grupe de vârstă vă va ajuta să vă adaptați un program care se conectează la ceea ce își doresc ei din experiența lor când joacă fotbal în grija ta. Când te apropii de sesiunile tale de antrenament, cele două întrebări anterioare vor ajuta în cele din urmă să guvernezi ce/cum vei aborda sesiunile tale de antrenament.

Uită-te la ce au nevoie copiii din punct de vedere fizic, social, psihologic și tehnic pentru a crea jocuri/practici bazate pe acest lucru. Amintiți-vă, nu pierdeți din vedere că, în aceste grupe de vârstă, „jocul” joacă un rol semnificativ în modul în care copiii pot învăța și dezvolta, iar sesiunile dumneavoastră ar trebui să fie conduse de joc și prin joc.

În sfârșit, cum vrei să fii amintit ca antrenor? Ghici ce… când copiii lucrează cu tine, ei nu cred că ești cel mai bun antrenor din lume cu cele mai bune tactici și puncte de antrenament. Copiii doresc să aibă o conexiune cu antrenorul lor și o relație în care să simtă că antrenorul lor este acolo pentru a-i ajuta să se dezvolte, să învețe și să se distreze. Comportamentele tale de antrenor, alături de experiențele pe care le oferi copiilor, vor fi cele de care își vor aminti copii.

Lucrul cu părinții

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primit atunci când antrenez este să lucrezi cu copiii ca și cum ar fi ai tăi. Înțelegerea a ceea ce își doresc părinții pentru copiii lor este o modalitate excelentă de a vă asigura că le oferiți provizii care îi fac să se simtă fericiți de mediul pe care îl oferiți pentru ei.

Acum, unii părinți pot dori ca, copiii lor să fie fotbaliști, totuși, în realitate, părinții doresc doar ca, copiii lor să se distreze, să fie în siguranță și să învețe și să se perfecționeze.

Lucrul cu părinții tăi este esențial, sunt cei mai mari influenți asupra copiilor la aceste grupe de vârstă și pentru a ne asigura că îți transmit mesaje similare, cu siguranță îți recomand să fii cât mai transparent cu ei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *