Pentru această săptămâna aceasta vă propunem un exercițiu ce poate fi realizat în partea de încălzire a antrenamentului specific jocului de fotbal.

Materiale necesare:

  • jaloane cu vărf, copete, conuri, una scară viteză, două porți de 1 metru, multe mingi.

Descrierea exercițiului:

Materialele așezate ca și în imagine, fiecare jucător va avea în posesia lui câte o minge. Antrenorul va fi între cele două porți de 1 m cu câte o copetă în fiecare mână (roșu/albastru).

Jucătorul A conduce mingea printre jaloanele cu vărf (1) după care o pasează jucătorului B (2).

Jucătorul B înainte de a primi mingea execută variante de exerciții la scrița de viteză (I), jucătorul B intră în posesia mingii, o conduce câțiva metri și finalizează în culoarea porții strigate de antrenor (3 – 4).

După o perioadă de timp jucătorul va finaliza în culoarea porții arătate de către antrenor (antrenorul va ridica copeta roșie sau albastră).

Progresia I

Materialele așezate la fel ca și în prima parte a exercițiului, jucătorul A conduce mingea printre jaloanele cu vârf (1).

Jucătorul A pasează mingea jucătorului B (2), jucătorul B înainte de a primi mingea execută variante de exerciții la scărița de viteză (I).

Jucătorul B retransmite mingea înapoi jucătorului A (3), jucătorul A pasează mingea pe poziție viitoare jucătorului B (4).

Jucătorul B finalizează acțiunea din prima în culoarea porții strigate sau arătate de către antrenor (5).

La ambele variante ale exercițiului finalizarea în culoarea porții se va face la:

  • stimuli auditivi;
  • stimuli vizuali.